Warning: Declaration of googletranslate::widget($args) should be compatible with WP_Widget::widget($args, $instance) in /customers/2/d/5/escapingsweden.com/httpd.www/dina/wp-content/plugins/translate-google/googletranslate.php on line 0 Markera orättvisan genom att bojkotta. |

Markera orättvisan genom att bojkotta.

I mer än 66 år har det palestinska folket fått uppleva att det i praktiken finns en skillnad på folk och folk. Att vara palestinier innebär att mänskliga rättigheter bara är ett tomt begrepp utan mening. I mer än 66 år har det palestinska folket väntat på chansen att få leva ett värdigt liv, som sina judiska grannar. Istället har ockupationen fortsatt, nu mer påtaglig än någonsin. Ockupationsstaten bygger bosättningar som aldrig förr, river hus, nekar inträde, separerar familjer och tar ingen hänsyn till bland annat FNs uppmaningar och fördömanden att lämna och sluta bygga bosättningar. Ockupationsstaten bygger, röjer och gör vad de anser att de behöver göra för att etniskt rensa palestinier. Ockupationsstaten tar till alla medel de kan för att få palestinier att på ett eller annat sätt lämna sitt hemland, för att få andas ord de bara hört talas om, frihet och rättvisa.

I västvärlden är vi åskådare till det som sker. Vad du än tycker, vilket sida du än står på, har också palestinier mänskliga rättigheter. Det finns fakta, och fakta är att ockupationsstatens politik bryter mot folkrätten. Den sionistiska ockupationsstatens politik skiljer sig inte mycket från den apartheidpolitik som pågick i Sydafrika. Våra politiker och makthavare väljer att inte vara lika ansvarstagande som på 90-talet då en omfattande bojkott inleddes mot Sydafrikas apartheidregim. Därför blir det vårt, ditt, mitt och folkets, ansvar att ta ställning mot det som sker. Det blir din skyldighet att som medborgare att markera, när länder och institutioner som EU och FN väljer att blunda för Israels alla folkrättsbrott, att öppna ögonen.  Genom att bojkotta ockupationsstaten stödjer vi palestiniernas icke-våldsmotstånd.

Genom att bojkotta ockupationsstaten sätter vi press på dem att tänka om och göra annorlunda. Bojkott var en stor och viktig bidragande faktor till att världen öppnade ögonen till det som hände i Sydafrika och till att apartheidregimen föll. Låt oss lära från historian också, låt oss visa vårt motstånd och sätt press på ockupationsstaten genom att bojkotta till dess att deras apartheidpolitik upphör och ockupationen hävs.

Det är enkelt, köp helt enkelt inte produkter som kommer från Israel. Om du pluggar, kräv att högskolan eller ett universitetet avbryter forskningssamarbeten eller liknade med motsvarande israeliska. Låt inte sport- eller kulturevenameng med israeliska inbjudna gå förbi obemärkta.  Hiphopartisten, Talib Kweli, skulle ha spelning i ockupationsstaten, men meddelande sina fans på twitter att han ställer in spelningen, ”As much as I want to play Israel, I have decided not to in solidarity with Palestinians who will not have access to my show ”.  Om Talib Kweli kan ställa in en spelning, kan du exempelvis köpa spanska apelsiner istället för att köpa apelsiner som kommer från ockupationsstaten. Detta är enkela exempel på bojkott.

Ockupationsstaten varor har en streckkod som börjar med 729. Mer tips på hur du bojkottar och vilka produkter du skall undvika, hittar du på denna länk (http://isoleraisrael.nu/?page_id=117).

Bojkott är ett icke-våldsinitiativ, om du inte kan stödja detta, vad är du då beredd att göra? Det är vår skyldighet som medmänniskor att höja rösten för de som ingen lyssnar till. Låt oss hjälpa palestinierna att höras!

 /Palestinska ungdomsrörelse, oMr7uxNJDJGonWh9CvziJi0xXEsh2qO7b8PL2JAG51Y,tvIB63eIIs4hwLBMgyEL0C-W2sa__J1-lQw4-OptumUSverige

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>