Warning: Declaration of googletranslate::widget($args) should be compatible with WP_Widget::widget($args, $instance) in /customers/2/d/5/escapingsweden.com/httpd.www/dina/wp-content/plugins/translate-google/googletranslate.php on line 0 SEMESTER |

SEMESTER

Jag trodde inte att jag skulle kunna känna en sådan längtan efter att få säga ordet “semester”. Även fast jag inte har arbetat så länge på mitt nya arbete så tar jag ut semester. Ledig 10 dagar, men tar ut 8 semesterdagar. Jag sparar två till nästa år. Tänk att jag har hamnat i den perioden i livet då man räknar semesterdagar? Om det är vuxenpoäng så kan jag med all säkerhet säga att jag avstår dessa “vuxen” poäng. Tanken var att jag skulle åka till Sydafrika över julen, men istället blir det förhoppningsvis till våren, eller när det nu än blir av. Jag har ju en biljett som väntar på mig, men tiden är inte riktigt rätt. Istället för Sydafrika spenderas denna efterlängtade semester i Umeå. I mitt barndomsrum med mammas MAT. Mammas mat. Bara det är semester. Jag ska sova, skriva uppsats och bara äta. Har med tvång lämnat arbetskalendern och arbetstelefonen kvar i Stockholm. Det tog sin tid att få det gjort. Tanken av att jag kan ju, jag har ju tid, bara lite grann och så vidare gör ju att det blir nästintill omöjligt att inte “arbeta”. MEN, syftet med SEMESTER är ju att VILA och syftet med att ARBETA är ju just att ARBETA. Jag vill göra skillnad på att inte arbeta och arbeta. Viktigt att återgå till syftet med det man gör/ inte gör.

I fredags bjöd arbetet på en fantastisk jullunch på Skeppsholmens hotell.  Det mindre fantastiska var att hitta dit. När SL visar att det krävs 4 färdmedel på 40 min för att nå slutstationen kl 8 på morgonen är den största frågan “är det värt de”. Om det inte hade stått “obligatoriskt” på inbjudan hade jag utan tvekan inte dykt upp. Men just det ordet “obligatoriskt” gav mig beslutsångest. Jag kom ju fram, efter mkt om och men. Förra veckan var jag vilse i Stockholms gator mer än vanligt vilket fick mig att en gång för alla erkänna utan några som helst bortförklaringar att höger och vänster är ett problem för mig, speciellt i stressade situationer. Kände och känner mig lite dum. Hur svårt kan det vara? Jag frågar en okänd om vägen:

Den okände: gå rakt sen sväng vänster.
Jag: upprepar det den okända sa och säger högt, gå rakt, sen sväng vänster (MEN pekar åt höger).
Den okända: AA men du ska vänster (PEKAR vänster)
Jag: Aaa precis, rakt, sen vänster (och pekar åt båda hållen för jag blir osäker)…
Den okända: Byter ut orden mot handrörelser som visar RAKT fram och pekar med HELA kroppen VÄNSTER!
Jag: Uppfattat, tusen tack och ett leende (och ger tummen upp, en vana som MÅSTE bort..)

Vart tror ni jag går? RAKT fram (tänker att jag ska svänga vänster) MEN svänger HÖGER och är vilse IGEN! och självklart SEN till min tid. Jag undrar om jag ens lyssnar när jag ber om vägen…

Hursomhelst.. kylen är rensad, mitt rum i Sthlm är städat och snart skall jag bege mig till Bromma flygplats. Det bästa med Bromma flygplats är deras fantastiska service. Gott kaffe, god mat/fika och schysta med packningen.

I helgen gjorde jag en kulturell aktivitet och gick på teater.. det var nice. Det gäller att öka takten på mina “kulturella aktiviteter”, snart är det ett nytt år och om jag ärligt skall säga att jag uppfyllt mitt nyårsmål måste jag lägga in en växel. Det som fascinerar mig mest är att jag verkligen inte kan förstå att det inom mindre än tre veckor är ett NYTT ÅR. ETT NYTT ÅR, 2014…. Yani när passerade november månad? När jag tänker efter är det inte konstigt att jag inte riktigt hunnit gå på så många kulturella aktiviteter, jag har ju knappt hunnit vakna innan jag ska sova igen.

Nu är det slut babblat, innan jag springer iväg vill jag säga GRATTIS AGATA till både din födelsedag och ert lilla mirakel. Önskar er bara lycka.

ps: Inom kort kommer Southern Ambitions samarbete med fryshuset (svenska lottakåren) och SWEA  att presenteras.

Ta hand om er.

På Monas förlovning i Linköping i början av november.

På Monas förlovning i Linköping i början av november.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>